Actionarii producatorul de substante chimice Sinteza Oradea (STZ) au aprobat contractarea unei finantari de 1,45 milioane euro pentru investitii si capitalul de lucru, dar si alte modificari ale actului constitutiv al companiei, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

O modificare a actului constitutiv presupune schimbarea obiectului principal de activitate de la fabricarea pesticidelor si a altor produse agrochimice la fabricarea altor produse organice de baza. De asemenea, printre atributiile Consiliului de Administratie s-a inclus si contractarea de imprumuturi bancare.

Sinteza Oradea si-a bugetat pe acest an un profit de 142.200 lei, de aproape trei ori mai mare decat cel inregistrat in 2008.

Compania are un capital social de 9,91 milioane de lei, impartit in 66,11 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,15 lei.

Actionarul majoritar al Sinteza este firma Porto Petrol SRL, cu o detinere de 51,83% din capital, in timp ce Tibor Tincau controleaza 28,13% din actiunile companiei.

Valoarea de piata a societatii este de 20,8 milioane de lei (5,04 mil. euro) corespunzator ultimei cotatiei de 0,315 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si