Contractele futures pe indicele american Dow Jones Industrial Average (DEDJIA_RON) a primit avizul din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si urmeaza sa intre de maine la Bursa din Sibiu.
Pretul derivatelor va fi egal cu valoarea in puncte a indicelui Dow Jones exprimat in lei. Scadentele la care se vor tranzactionare aceste instrumente vor fi martie, iunie, septembrie si decembrie.

Pasul de tranzactionare va fi de 0,01 lei/contract, marja acestor contracte urmand a fi anuntata de catre Bursa sibiana.

In 14 ianuarie, Sibex a semnat cu CME Group si Dow Jones Indexes contractul de sub-licentiere a indicelui Dow Jones Industrial Average conform caruia Bursa din Sibiu are dreptul sa lanseze pentru tranzactionare contracte futures, avand ca activ suport indicele Dow Jones Industrial Average.

Cititi si Futures pe Dow Jones via Sibex. Va atrage atentia investitorilor?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri