“Printre cele mai importante proiecte ale Bursei din Sibiu din acest an si din anii ce urmeaza se numara dezvoltarea si consolidarea pietei spot, prin cotarea unui numar cat mai mare de emitenti. Semnalul a fost dat de noi, sper sa fie urmat de cat mai multi”, a declarat Cipariu.

Pentru 2010, operatorul isi mai propune cotarea primilor emitenti pe sistemul alternativ de tranzactionare si listarea de emisiuni de obligatiuni.

“Am lansat futures pe indicele Dow Jones si, desi la prima vedere acest produs pare sa nu aiba nevoie de recomandari”, vom avea foarte mult de lucru pe partea de promovare si educare. In acest sens, vom demara o ampla campanie de educare a publicului”, a mai explicat directorul adjunct al bursei sibiene.

Un alt obiectiv pentru 2010 este implementarea si dezvoltarea institutiei de market-maker pe aceasta piata. Tinand cont de faptul ca au fost cateva incercari de intrare de la jucatori cu potential financiar foarte mare, oficialii Sibex isi propun sa atraga entitati mari pe zona market-maker-ului.