Conducerea SIF Banat-Crisana (SIF1) i-a numit pe Claudiu Silaghi si Dragos Bilteanu ca administratori provizorii pe locurile vacante din consiliul de administratie al societatii, dupa ce doi dintre candidatii alesi de catre actionari in AGA din aprilie 2009 s-au retras din functie.

In prima jumatate a anului 2009, Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania, si Carmen Dumitrescu au anuntat ca nu vor sa mai fie membri in consiliul de administratie al SIF Banat-Crisana, desi fusesera votati de catre actionari.

La acea data, Horia Ciorcila mentionase ca nu vrea sa mai faca dintr-o conducere in care s-au facut abuzuri, referindu-se la modul in care vechea conducere a anulat voturile mai multor actionari, pe motiv ca ar actiona concertat.

Horia Ciorcila si Carmen Dumitrescu au fost singurele nume noi in consiliul de administratie desemnat de actionari cu un mandat de patru ani, in conditiile in care majoritatea membrilor vechi au fost reconfirmati in functie.

In aprilie 2009, locurile din conducerea ale SIF Banat Crisana au starnit o lupta acerba, fiind ravnite de mai multi oameni de afaceri importanti, printre care Horia Ciorcila, Doru Lionachescu - directorul bancii de investitii Capital Partners -, Alexandru Parvulescu - presedintele Romenergo -, Octavian Radu - proprietar al grupului de firme RTC -, si actualul presedinte al SIF1 - Ioan Cuzman.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cascadorii rasului la olteni: AGA SIF Oltenia, prezidata de SIF Banat