Indicele MSCI World, care urmareste evolutia tuturor actiunilor listate pe burse, a crescut cu 67% din 9 martie 2009, cand a atins minimul ultimilor 13 ani.

“Suntem restanti cu o corectie. Pietele de capital din intreaga lume cresc in continuu din martie”, a declarat Jim Rogers, presedinte al Rogers Holdings.

Cel mai puternic rally din anii 1930 a ridicat indicatorii la care se tranzactioneaza actiunile globale cu maximul ultimilor sase ani, in conditiile in care guvernele au cheltuit peste 8.000 miliarde dolari pentru a iesi din recesiune.

In prezent, indicele MSCI World se tranzactioneaza la multipli de 28 de ori comparativ cu profiturile anual ale companiilor, similar cu cel mai ridicat nivel atins in 2002.

China a luat masuri pentru a preveni
supraincalzirea economiei, iar banca centrala a tarii a ridicat rezervele minime pentru banci pentru a reduce creditarea.

Totusi, investitorul avertizeaza asupra faptului ca in piata financiara globala exista prea multe lichiditatii care vor duce la instabilitatea monedelor, cresterea inflatiei si majorarea ratelor dobanzilor de referinta.