Administratorii Boromir Prod Buzau (SPCU) propun actionarilor majorarea capitalului social cu 12,3 milioane lei (circa 3 milioane euro) prin aport de numerar, potrivit convocatorului remis Bursei de Valori Bucuresti.
Pentru majorarea capitalului de la 12,3 milioane lei la 24,7 milioane lei se vor emite 123,5 milioane de noi actiuni cu pretul de 0,1 lei, egal cu valoarea nominala a titlurilor.

In cadrul adunarii generale din 1 martie, actionarii vor stabili si care vor fi conditiile de emisiune ale noilor actiuni si perioada de exercitare a dreptului de preferinta.

“Sumele rezultate in urma subscrierii sunt destinate nevoilor curente ale societatii”, se indica in comunicat.

Compania de morarit si panificatie a afisat un profit de 1,05 milioane lei (0,2 mil. euro) in cel de-al treilea trimestru al anului trecut, cu 20% mai ridicat decat rezultatul din perioada aprilie-iunie din acest an.

Pentru 2009, societatea se asteapta la un profit net de 5,6 milioane lei, in scadere cu 7% fata de rezultatul din 2008.

In prezent, Boromir are un capital social de 12,35 milioane lei, impartit in 123,58 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei. Actionarul majoritar al companiei este firma Boromir Ind SRL, care detine 61,55% din capitalul social, in timp ce Broker Cluj controleaza 5,15%.

Capitalizare este de 61,3 milioane lei (14,8 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,496 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Boromir tinteste profit, dupa pierderi de circa 5 mil. lei