O companie ieseana de software va dezvolta o platforma online pentru Sibex

Compania ieseana Kabinet, furnizor de solutii software de management al informatiilor si business intelligence, a inceput dezvoltarea platformei de tranzactionare online pentru Sibex, dupa semnarea unui acord cu Trayport LTD.
In urma lansarii noii platforme pentru Bursa din Sibiu, Kabinet a hotarat sa isi extinda portofoliul de solutii online pentru piata de capital, se arata intr-un comunicat al companiei.

"In urma succesului cu platforma Kabinet Online Trading pentru piata spot, am hotarat sa ne indreptam atentia si spre piata de derivate. La inceputul lunii ianuarie am semnat un acord ca si dezvoltator software cu Trayport Ltd si am avut acces rapid la resursele necesare pentru inceperea dezvoltarii noii solutii pentru Sibex. Ne-am propus ca platforma sa fie finalizata la sfarsitul primului trimestru”, a declarat Paul Chiriac, marketing specialist la Kabinet.

Noua platforma online pentru Sibex va permite integrarea cu propria aplicatie backoffice a clientului, nedepinzand de aplicatia de clearing oferita de Sibex. Astfel, brokerii vor putea gestiona intr-o singura aplicatie backoffice tranzactiile facute de client pe diferite piete iar gestionarea investitiilor se va usura existand doar un singur cont pe client.

"Inca de anul trecut cererea pentru o platforma online pentru Sibex era ridicata. Nu am inceput demersul dezvoltarii unei solutii mai devreme deoarece am asteptat finalizarea implementarii solutiei GlobalVision de catre bursa din Sibiu. Un alt aspect cerut in piata era legat de unficarea tuturor caracteristicilor celor doua platforme, BVB si Sibex, intr-un singur backoffice. Acest lucru este posibil in urma integrarii si speram ca reactia clientilor nostri sa fie pozitiva”, a explicat George Plesu, managing director al companiei iesene.

Pe 22 decembrie, bursa din Sibiu a lansat sistemul GlobalVision ce a inlocuit vechiul sistem de tranzactionare dezvoltat “in-house”. In plus, Sibex a dezvoltat interfetele de legatura intre GlobalVision si sistemele sale de compensare si management al riscului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri