Pogonaru detine 5,6 milioane de actiuni PPL prin intermediul Nord SA, Floreasca Development, Victoria Business Center, ECDL Romania si Central European Financial Services.

Legislatia pietei de capital prevede ca un investitor trebuie sa lanseze o oferta publica de preluare cand ajunge sa detina peste 33% din capitalul social al unei companii in mod individual sau impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat.

Actiunile Prodplast au revenit in cursul saptamanii trecute la tranzactionare, dupa o suspendare de aproape un an si jumatate pentru operatiunea de divizare a companiei. In prima zi de dupa suspendare, actiunile au pierdut circa 50%.

Compania are un capital social de 17,07 milioane lei, impartit in 17,07 milioane actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Cel mai mare actionar al Prodplast este Nord Bucuresti, cu 27,6%, urmat de fondul de investitii Broadhurst Investments, cu o detinere de 12,7%. De asemenea, SIF Oltenia SI SIF Banat-Crisana detin o participatie de 11,01%, respectiv 8,35%, in timp ce fondul RC2 are 6,89% din capitalul social al companiei.

Valoarea de piata a Prodplast este de 20,48 milioane lei (4,9 milioane euro), conform ultimului pret de 1,2 lei/actiune.