“BRD - Groupe Societe Generale s-a implicat activ pe piata de capital din Romania, devenind prima banca autorizata ca agent custode in Depozitarul Sibex si prima banca de decontare a tranzactiilor cu instrumente financiare, inregistrate in cadrul pietei reglementate la vedere, administrata de Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu”, a declarat Claudia Ionescu, directorul Directiei Titluri din BRD.

Directia Titluri activeaza pe trei linii principale: depozitare, custodie si servicii pentru emitenti. Activitatile sunt adresate cu precadere unor clienti institutionali – fonduri de investitii, fonduri de pensii, companii de asigurari, si plaseaza BRD pe primul loc in piata de servicii de depozitare, cu o cota de 40%, potrivit comunicatului bancii.

BRD este prima banca din Romania care a obtinut, in 1996, autorizatia de functionare ca agent custode, iar ulterior, a fost prima banca ce a fost autorizata ca depozitar pentru fondurile de pensii, devenind si cel mai important actor din aceasta piata.