Oltchim (OLT) a anuntat finalizarea procedurii de achizitie de la OMV Petrom (SNP) a activelor petrochimiei din cadrul Arpechim Pitesti, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
La inceputul saptamanii, Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de Oltchim prin dobandirea controlului unic asupra activelor de petrochimie de la OMV Petrom.

“Documentele semnate astazi de Constantin Roibiu, director general al Oltchim, si Mariana Gheorghe, director general executiv Petrom, finalizeaza transferul tuturor activelor petrochimiei Arpechim (cladiri si instalatii) si a terenului aferent acestora. De asemenea, tot personalul care opereaza si exploateaza aceste active a fost transferat de la OMV Petrom la Oltchim”, se indica in comunicat.

Activele achizitionate se afla pe platforma industriala Arpechim, unde sunt situate si activele aferente activitatii de rafinare, care raman la Petrom.

“Tranzactia finalizata astazi va permite Oltchim sa inceapa imediat operatiunile de revizie a instalatiilor Arpechim in vederea repornirii acestora”, a declarat Constantin Roibu.

In acest an, Oltchim estimeaza ca va realiza afaceri de 674 milioane euro, cu un rezultat net pozitiv, ca urmare a repornirii petrochimiei care va avea loc in luna aprilie 2010, dupa ce cifra de afaceri a Oltchim au scazut cu 45% in 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si