Intreaga documentatie in vederea admiterii la tranzactionare a fondului inchis de investitii OTP Green Energy se afla la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si la Bursa de Valori Bucuresti, listarea urmand a avea loc cel mai probabil in luna februarie, a declarat pentru Wall-Street Daniela Stefu, director general adjunct la OTP Asset Management.
Oferta publica initiala a fondului, care a avut loc in perioada noiembrie-decembrie 2009, a atras subscrieri de 8,71 milioane lei, investitorii achizitionand 43.583 de unitati de fond cu pretul de 202 lei.

Fondul va reflecta performanta indicelui ERIXP (European Renewable Energy Index Price return), care este calculat pe baza pretului actiunilor celor mai importante companii europene din sectorul energiei regenerabile: energia geotermala, biomasa, energia valurilor, energia solara, cea hidro si cea eoliana.

Fiecare componenta va avea o pondere de cel putin 5% in cosul indicelui, iar ponderea va fi stabilita conform capitalizarii bursiere. Indicele este revizuit trimestrial din punct de vedere al ponderilor companiilor existente, iar semestrial va fi revizuita componenta indicelui.

Dupa succesul OTP WiseRO si OTP Green Energy, Stefu a afirmat ca administratorul pregateste si alte produse care sa pastreze caracterul de inovatie a fondurilor precedente.

“Speram ca in primavara acestui an sa lansam un fond”, sustine reprezentata OTP AM, fara a da mai multe detalii despre caracteristicile si specificul noului produs.

OTP Asset Management detinea active totale de 116,2 milioane lei la finalul anului 2009, si avea o cota de piata de 3,28% din industria de fonduri.

Citit un interviu cu Dan Popovici, director de investitii la OTP Asset Management, despre piata de produse structurate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri