Guvernul a mandatat administrarea Fondului Proprietatea de catre Franklin Templeton, a declarat premierul Emil Boc. La urmatoarea adunare generala, Fondul Proprietatea va acorda mandatul pentru semnarea contractului cu fondul american de investitii.
Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat, in 7 septembrie 2009, contractul de administrare cu fondul american de investitii Franklin Templeton, in contextul in care reprezentantii actionarului majoritar al Fondului, Ministerul Finantelor, au fost prezenti la adunare, dar ulterior Finantele au fortat renegocierea contractului cu Franklin Templeton.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic.

Statul a promis, la crearea Fondului, ca va lista FP in cel mai scurt timp la bursa din Bucuresti si pe o piata internationala, ceea ce ar fi permis actionarilor sa isi poata valorifica usor titlurile cu care au fost despagubiti. Insa termenul de listare a fost mereu amanat, ultimele declaratii indicand ca intrarea la cota bursei se va face, probabil, in 2010.

Vladescu: Urmatoarea AGA a FP va acorda mandatul pentru semnarea contractului cu Franklin Templeton


Ministerul Finantelor Publice a primit acordul Guvernului pentru mandatarea presedintelui comisiei de negociere, Enache Jiru, in vederea semnarii contractului cu Franklin Templeton, mandatul urmand sa fie atribuit dupa decizia actionarilor in AGA din 10 februarie, a spus si Sebastian Vladescu.

"In acest moment, Guvernul a mandatat reprezentantii Executivului in Adunarea Generala a Actionarilor Fondului Proprietatea sa mandateze presedintele Comisiei de negociere pentru semnarea contractului. Deci, la urmatoarea adunare generala, care cred ca este pe 10 februarie, se va da mandat presedintelui comisiei, urmand ca, imediat dupa aceea, intr-un termen agreat de cele doua parti, sa se semneze contractul", a precizat Vladescu, potrivit NewsIn.

Actionarii Fondului Proprietatea aprobasera din in 7 septembrie 2009 contractul de administrare cu fondul american de investitii Franklin Templeton, in contextul in care reprezentantii actionarului majoritar al Fondului, Ministerul Finantelor, au fost prezenti la adunare, dar ulterior Finantele au fortat renegocierea contractului cu Franklin Templeton.

Citeste si Fondul Proprietatea, pe Bursa din Viena. Lectia cehilor


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si