Tesla Motors Inc., producatorul american de masini sport electrice, a depus documentatia necesara pentru listarea pe piata de capital din Statele Unite, in ciuda faptului ca nu a obtinut profit de sase ani, informeaza Bloomberg.
Compania se asteapta sa atraga 100 milioane de dolari din oferta publica initiala, suma pe care doreste s-o foloseasca pentru plata fabricilor si a echipamentelor, costuri ce pot urca la 125 milioane dolari in acest an. De asemenea, o parte din aceasta valoare poate fi folosita pentru a finanta posibile achizitii.

Bancile de investitii Goldman Sachs Group, Morgan Stanley si JPMorgan Chase & Co, precum si Deutsche Bank AG vor face subscrierile initiale in cadrul ofertei.

Tesla este detinuta de investitori strategici, printre care se numara Mountain View, Larry Page si Sergey Brin, co-fondatorii Google, guvernul din Abu Dhabi si Daimler, al doilea producator de automobile de lux din lume.

Numarul de actiuni care vor fi disponibile, precum si preturile la care actionari isi vor vinde actiuni, nu au fost facute publice.

Compania estimeaza ca va fabrica pana la 1.000 de masini sport electrice pe an, dupa ce in 2009 a construit 150 de astfel de autovehicule.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Tesla, aproape sa inregistreze un record de livrari
Setari Cookie-uri