Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a acordat ieri avizul pozitiv legii privind ridicarea pragului la societatile de investitii financiare (SIF) la 5%, a declarat pentru Wall-Street senatorul PD-L Ovidiu Marian, unul din initiatorii proiectului.
Urmatorul pas in adoptarea acestui proiect este discutarea acordului in Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor.

“Sper ca in urmatoarele saptamani sa incheiem etapa de avize si aprobari, iar in martie sa discutam in plenul Camerei”, a mai spus Ovidiu Marian (foto).

Mai mult, senatorul se asteapta ca pana la finalul primului trimestru al acesui an, legea de ridicare a pragului de detinere sa fie aprobata.

Propunerea initiala, de eliminare a pragului la SIF-uri, initiata de mai multi senatori si deputati a fost anuntata in iunie.

In urma dezbaterilor din Senat, propunerea a primit un amendament care viza ridicarea pragului de detinere de la 1%, la 5%.

Actiunile celor cinci societati de investii de la Bursa de Valori Bucuresti au crescut, in medie, cu 2,4% in asteptarea acestei decizii, in timp ce la Sibex, derivatele pe SIF Oltenia (DESIF5) au crescut pe toate scadentele.

Scurt istoric al proiectului legislativ


Iunie 2009: Senatorul PD-L impreuna cu alti senatori si deputati au initiat un proiect legislativ ce prevedea eliminarea pragului de detinere in cadrul celor cinci societati de investitii financiare.

Septembrie: Comisia Juridica a Senatului a respins ideea eliminarii pragului, dar a avizat un maxim de 5% din capitalul social al SIF-urilor.

Noiembrie: Senatul aproba proiectul de lege si trece mai departe in atentia Camerei Deputatilor.

Decembrie: Deputatii din comisia juridica avizeaza negativ proiectul de lege, insa comisia pentru politica economica a acordat un aviz pozitiv initiativei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri