Cresterile din zona financiara inregistrate anul trecut au determinat si o apreciere a randamentelor fondurilor de investitii administrate de Carpatica Asset Management.
Randamentul inregistrat de unitatile de fond ale FDI Carpatica Stock a fost de 56,38% in anul trecut, informeaza un comunicat al societatii

Acest randament s-a situat pe pozitia a 4-a in topul randamentelor tuturor fondurilor deschise de investitii, conform clasamentului intocmit de Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania la finalul anului trecut.

FDI Carpatica Stock este un fond de actiuni, care urmareste cresterea capitalului investit, cu asumarea riscurilor generate de piata de capital.

„Plasamentele noastre in actiuni aveau, la finele anului precedent, o pondere de 63,53% in activ si vizau in principal segmentul financiar (SIF-uri, Banci, Fondul Proprietatea) si cel energetic (S.N.T.G.N. Transgaz S.A., OMV Petrom S.A.)”, se arata in comunicat.

In acelasi timp, randamentul inregistrat de FDI Carpatica Global a fost de 16,62%, nivel situat peste cel oferit de un depozit constituit la 12 luni.

FDI Carpatica Global
este un fond diversificat, care urmareste cresterea veniturilor in conditiile conservarii capitalului investit, cu asumarea unui risc scazut generat de plasamentele reduse pe piata de capital, adresandu-se investitorilor mai conservatori.

Ca si structura, plasamentele sunt orientate in principal spre instrumente cu venit fix (depozite, obligatiuni, titluri de stat), si mai putin spre actiuni.

Prin urmare, la finalul anului trecut, ponderea instrumentelor cu venit fix a fost de 84,66%, iar cea a actiunilor de 9,44% din activ.

„Elementul de noutate adus de fondurile administrate de SAI Carpatica AM este participatia pe care acestea o detin la Fondul Proprietatea in procent de peste 7% din activ la FDI Carpatica Stock si de aproximativ 2,8% din activ la FDI Carpatica Global” a declarat Florin Keran, directorul adjunct al SAI Carpatica Asset Management S.A.

Vezi ce subscrieri au atras fondurile mutuale in 2009.

SAI Carpatica Asset Management SA administreaza active de peste 58 milioane lei (14 milioane euro) si are un capital social de 1.000.000 lei.

Structura actionariatului este compusa din Banca Comerciala Carpatica S.A (80%) si SSIF Carpatica Invest S.A. (20%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri