Valoarea totala a portofoliilor detinute de investitori la data sfarsitul anului trecut este de 11.589 mil. lei si a inregistrat o crestere cu aproximativ 52% fata de cele din data de 31.12.2008 cand acestea erau in valoare de 7.549 milioane lei, confrm datelor remise de Fondul de Compensare a Investitorilor.
Din raportarile trimise de membrii Fondului, numarul total de investitori (de pe pietele reglementate si sistemele alternative de tranzactionare) de la finalul anului 2009 a inregistrat o crestere de 1,77%, respectiv de la 92.865 in dec. 2008 la 94.511 in dec. 2009 (fara a tine cont daca un investitor apeleaza la unul sau mai multi intermediari).

Valoarea totala a portofoliilor detinute de investitori la data de 31.12.2009 este de 11.589 .

Investitia de compensat, suma investitiilor compensate raportate trimestrial de catre membrii Fondului, la sfarsitul anului este in valoare de aproximativ 1.036 mil. lei.

Pana in prezent, Fondul a colectat pentru compensarea investitorilor resurse financiare in valoare de 11,2 mil. lei.

Resursele financiare au fost plasate in proportie de 99% in titlurile de stat din care: certificate de trezorerie cu discount (reprezinta 80%) cu scadente la 6 si 12 luni si obligatiuni de tip branchmark (reprezinta 19%) cu scadenta intre 3 si 5 ani, se mai arata in informarea institutiei.

Depozitele la termen negociate cu institutiile de credit reprezinta 1% din totalul plasamentelor, cu o expunere pentru fiecare institutie de credit de maxim 10% din volumul total al resurselor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri