Arbitrul pietei de capital acordase grupului Rompetrol termen pana vineri, pentru a depune un amendament la pretul din oferta de preluare a RRC, dupa ce in prealabil respinsese oferta.

CNVM a respins la sfarsitul lunii trecute oferta de preluare depusa de The Rompetrol Group in cazul Rompetrol Rafinare, intrucat a considerat ca pretul oferit de compania petroliera, de 0,0625 lei/actiune, este prea mic, iar un pret echitabil pentru actionarii minoritari trebuie sa fie mai mare de 0,0741 lei/actiune, valoare care ia in calcul activul net conform ultimelor situatii financiare auditate (31 decembrie 2008).

Pana la depunerea unui amendament la pretul de oferta, Comisia a decis sa mentina suspendate de la tranzactionare titlurile Rompetrol Rafinare. Grupul petrolier controlat de KazMunaiGaz avea luni termen pentru depunerea amendamentului, dar a invocat faptul ca stabilirea unui nou pret de oferta necesita o decizie a consiliului de administratie, iar pana la intalnirea board-ului nu poate amenda pretul de oferta.

In schimb, Comisia a aprobat la finele lui ianuarie documentele ofertei obligatorii de preluare in cazul Rompetrol Well Services (PTR), pretul din oferta fiind de 0,43 lei. Oferta in cazul PTR se va derula in perioada 3 februarie - 23 februarie si va fi intermediata de BRD SocGen.