Pretul unei actiuni a Fondului Proprietatea se afla in jurul valorii de 0,32 lei/actiune, indica datele unei cercetari realizate de casa de brokeraj Intercapital Invest, in conditiile in care cotatiile la care se tranzactioneaza aceste titluri nu sunt raportate public.
“Pretul actiunilor fondului a urmat, in general, evolutia pietei de capital. Astfel, actiunile au crescut in prima jumatate a anului 2007, de la aproximativ 0,40 lei/actiune pana la un maxim de aproximativ 0,62 lei/actiune in luna iunie. In continuare, preturile au scazut continuu, pana la un minim de aproximativ 0,1 lei/actiune in noiembrie-decembrie 2008. Dupa acest moment, pretul s-a inscris pe o tendinta ascendenta”, se indica in analiza Intercapital.

Actiunile Fondului Proprietatea au avut o evolutie similara cu indicele BET (poza dreapta) si BET-FI (poza stanga) de la Bursa de Valori Bucuresti, coeficientul de corelatie fiind de 0,90 in ambele cazuri.

La inceputul anului, casa de brokeraj a emis un raport de analiza in care estima ca valoarea reala a actiuni este de 0,7217 lei/actiune, de doua ori mai mare decat pretul actual al actiunii.

In prezent, tranzactiile cu actiunile FP se realizeaza direct intre cumparatori si vanzatori, prin contracte de cesiune. Dupa semnare, aceste contracte sunt notificate Depozitarului Central, institutia care pastreaza registrul actionarilor Fondului, care inregistreaza transferul de proprietate (tranzactii de tip OTC - Over-The-Counter).

Pe actiunile Fondului Proprietatea au fost emise warrant-uri dp catre Bursa din Viena de catre Wood&Company.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri