“Pretul actiunilor fondului a urmat, in general, evolutia pietei de capital. Astfel, actiunile au crescut in prima jumatate a anului 2007, de la aproximativ 0,40 lei/actiune pana la un maxim de aproximativ 0,62 lei/actiune in luna iunie. In continuare, preturile au scazut continuu, pana la un minim de aproximativ 0,1 lei/actiune in noiembrie-decembrie 2008. Dupa acest moment, pretul s-a inscris pe o tendinta ascendenta”, se indica in analiza Intercapital.

Actiunile Fondului Proprietatea au avut o evolutie similara cu indicele BET (poza dreapta) si BET-FI (poza stanga) de la Bursa de Valori Bucuresti, coeficientul de corelatie fiind de 0,90 in ambele cazuri.

La inceputul anului, casa de brokeraj a emis un raport de analiza in care estima ca valoarea reala a actiuni este de 0,7217 lei/actiune, de doua ori mai mare decat pretul actual al actiunii.

In prezent, tranzactiile cu actiunile FP se realizeaza direct intre cumparatori si vanzatori, prin contracte de cesiune. Dupa semnare, aceste contracte sunt notificate Depozitarului Central, institutia care pastreaza registrul actionarilor Fondului, care inregistreaza transferul de proprietate (tranzactii de tip OTC - Over-The-Counter).

Pe actiunile Fondului Proprietatea au fost emise warrant-uri dp catre Bursa din Viena de catre Wood&Company.