Societatea de administrare Aviva Investors Romania a lansat primul fond de indice din portofoliul sau, fondul deschis de investitii Aviva Investors XT Index.
Acesta este un fond deschis de investitii ce isi propune sa genereze randamente corelate cu indicele BET-XT (Bucharest Exchange Trading Extended Index), indice care cuprinde cele mai lichide 25 de companii tranzactionate pe piata reglementata, inclusiv SIF-urile.

Fondul se adreseaza investitorilor cu aversiune scazuta la risc, persoanelor care inteleg mecanismele de functionare ale pietelor bursiere, insa care nu au timpul necesar si / sau experienta pentru a derula operatiuni pe aceste piete, dar care isi doresc sa se expuna pe aceste piete si doresc sa obtina performante corelate cu evolutia acestora.

“Politica de investitii a fondului Aviva Investors XT Index consta in corelarea intr-o proportie de minimum 90% cu structura indicelui BET- XT, printr-o administrare prudentiala, bazata pe diversificarea si diminuarea riscului”, se arata in comunicatul remis de Aviva.

Administratorul fondului recomanda ca investitiile in acest instrument sa fie facute pentru o durata minima de 60 de luni, in vederea obtinerii de randamente relevante, dar si pentru a acoperi eventualele perioade de evolutii nefavorabile la bursa.

Comisionul de subscriere este de 1% din suma subscrisa, pentru sume subscrise mai mici de 30 000 de lei, si de 0%, pentru sume subscrise ce depasesc 30 000 lei.

Comisionul de subscriere este redus la jumatate (de la 1% la 0.5% din suma subscrisa), in cazul in care investitia este facuta prin intermediul platformei de tranzactionare online de unitati de fond, pe care Aviva Investors Romania o pregateste.

„Lansarea fondului Aviva Investors XT Index reprezinta completarea ofertei cu un produs atractiv pentru ambele categorii de clienti (institutionali si de retail), fondul oferind posibilitatea accesarii pietei locale de capital la costuri foarte reduse. Investitia in acest fond asigura o expunere pe cele mai lichide societati tranzactionate la bursa, dand accesibilitate investitorului de retail si un reper al performantei portofoliilor de actiuni, pentru investitorii institutionali. Consider ca momentul de piata este oportun pentru orizontul de timp recomandat de noi, avand in vedere ajustarile de pe pietele financiare din ultima perioada”, a declarat Eugen Voicu, CEO Aviva Investors Romania.

Fondul Aviva Investors XT Index reprezinta al optulea fond de investitii administrat de Aviva Investors Romania, alaturandu-se celorlalte 4 fonduri deschise si 3 fonduri inchise din portofoliul societatii de administrare. AI XT Index reprezinta, insa, primul fond din portofoliul societatii de administrare, corelat cu evolutia unui indice.

Fondul Aviva Investors XT Index a inceput activitatea la 1 februarie 2010, si este acum in perioada de efectuare a primelor alocari ale activelor. Fondul este auditat de Ernst&Young, iar BCR este banca depozitara.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri