In programul sau candidatura depus zilele trecute, Popescu are in plan mai multe masuri de aliniere a bursei la nivelul celorlalte entitati similare, prin impulsionarea actiunilor de promovare a produselor si procedurilor de tranzactionare a BVB.

Acesta isi propune o serie de masuri care sa diversifice activitatea si produsele Bursei, precum introducerea ordinelor stop, a tranzactiilor in marja long si short pe piata spot, a derivatelor cu obiect de activitate diferita sau complementara cu cele de la Sibex.

Popescu mai are in vedere colaborarea cu SSIF-urile in vederea aplicarii si difuzarii informatiilor privind operatiunile de report si oferte de imprumutir imobiliare si intarirea pozitiei intermediarilor prin oferirea clientilor de portofolii proprii prestabilite.

O alta propunere este dezvoltarea unei colaborari stranse cu asociatiile investitorilor pentru a cunoaste mai bine nevoile acestora si a le stimula participarea in orice timp.

Pentru aceasta, Popescu propune introducerea unei sesiuni de tranzactionare derulata pe timul noptii, in mod automat sau prin grija unor formatori de piata.

Citeste mai multe despre Vergil Popescu, profesorul de brokeri

Pana acum, si-au mai anuntat candidatura la Consiliul Bursei Octavian Molnar, directorul general adjunct al IFB Finwest, Rares Nilas, managerul BT Securities, Ciprian Zah de la Broker Cluj si Eugen Bradean, director in cadrul Electrica.

Nicolae Ghergus, directorul Confident Invest si Mihai Chisu, broker la IFB Finwest, si-au anuntat intentia de a candida prin intermediul Wall-Street.