Proiectul de lege privind majorarea pragului la SIF-uri la 5% a primit ieri aviz negativ in comisia pentru politica economica a Camerei Deputatilor, a declarat pentru Wall-Street senatorul PD-l Ovidiu Marian, unul din iniatiatorii proiectului.
“Proiectul de lege merge mai departe, in maxim doua saptamani va fi discutat in Comisia de Buget-Finante a Parlamentului. Nu am inteles de ce pentru un simplu aviz au fost chemati reprezentantii SIF-urilor si ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. Dar este important ca acest aviz nu impiedica evolutia proiectului de lege si nici nu cred ca are vreo influenta asupra deciziilor ulterioare”, a declarat Marian.

Senatorul a mai spus ca, in opinia sa, avizul negativ a fost dat pentru ca in comisia de politica economica sunt majoritari membrii PSD, care au votat pe criterii politice.

In iunie 2009, un grup de parlamentari a initiat un proiect legislativ ce prevedea eliminarea pragului de detinere in cadrul celor cinci societati de investitii financiare.

In septembrie, Comisia Juridica a Senatului a respins ideea eliminarii pragului, dar a avizat un maxim de 5% din capitalul social al SIF-urilor.

Senatul a aprobat proiectul de lege in luna noiembrie, trecand mai departe in atentia Camerei Deputatilor.

La sfarsitul anului trecut, deputatii din comisia juridica au avizat negativ proiectul de lege, insa comisia pentru politica economica a acordat un aviz pozitiv initiativei.

La inceputul lunii februarie, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a acordat avizul pozitiv legii privind ridicarea pragului la societatile de investitii financiare.

Urmatorul pas in acest proiect de lege este trecerea de Comisia de Buget Finante din Camera Deputatilor, urmand apoi sa fie discutata in plenul Camerei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si