Societatea de servicii de investitii financiare Broker Cluj (BRK) a raportat un profit net preliminar de 4,04 milioane lei (0,95 mil. euro), dupa pierderile istorice inregistrate in 2008, conform rezultatelor financiare remise Bursei de Valori Bucuresti.
In 2008, casa de brokeraj a inregistrat pierderi de 70,6 milioane lei si afaceri de 8,32 milioane lei.

“Pe filiera financiara a activitatii, SSIF Broker a inregistrat in 2009 un profit de 9,18 milioane lei. Rezultatul se datoreaza in mare masura anularii unor provizioane pentru titlurile financiare vandute”, se arata in comunicat publicat pe site-ul Bursei.

Cifra de afaceri a companiei a scazut cu 60% la 3,32 milioane lei (0,78 mil. euro), iar veniturile s-au comprimat cu circa 50%, pana la 9,74 milioane lei (2,3 mil. euro).

Costurile Broker Cluj s-au redus de 15 ori, de la 89,8 milioane lei in 2008 la 5,7 milioane lei in anul trecut.

Capitalurile proprii au crescut la peste 90,5 milioane lei in 2009, iar rata rentabilitatii financiare (ROE) a revenit pe teritoriul pozitiv, la cota de 4,6%.

In comunicat se mai mentioneaza ca din vara acestui an, casa de brokeraj va deveni intermediar pe pietele de capital internationale, nominalizand bursele din Vestul Europei, New York, Japonia si China.

De asemenea, conducerea Broker va analiza in perioada urmatoare oportunitatea listarii companiei la Bursa de la Varsovia, dar si listarea unor companii la care este actionar majoritar pe piata spot a Bursei de la Sibiu (Sibex).

Broker Cluj a anuntat recent ca doreste sa acorde dividende, pentru prima data de la listarea companiei la Bursa, dar pentru aceasta operatiune fiind necesara diminuarea capitalului social.

In prezent, compania are un capital social de 144,7 milioane lei, impartit in 289,4 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei.

Compania are o valoare de piata de 67,7 milioane lei (16,4 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,234 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
1995 - Cum a fost reinfiintata bursa in anii de capitalism ai Romaniei
Setari Cookie-uri