Adrian Stefanescu (foto), actionar al Bursei de Valori Bucuresti cu 0,028% si investitor activ pe piata de capital romaneasca si-a depus astazi candidatura pentru un loc in consiliul de Administratie al BVB. Printre altele, el propune reorganizarea institutiei si fuziunea cu Sibex.
“Motivul pentru care candidez la aceasta pozitie este determinat de nemultumirea mea profunda, in calitate de actionar, referitoare la directia strategica in care se indreapta Bursa de Valori Bucuresti. Performantele slabe din ultimii 4 ani ai BVB, referitoare la numarul de societati listate, volume de tranzactionare reduse, intarzierea la nesfarsit a listarii BVB insasi, pot fi puse partial pe seama crizei economice si financiare. Avand in vedere insa ca in aceleasi conditii de criza, burse regionale precum cea din Varsovia reusesc sa aiba performante remarcabile, ba mai mult sa atraga companii romanesti sa se coteze la Varsovia, inseamna ca motivele unei astfel de situatii trebuie cautate in alta parte”, explica Stefanescu.

El sustine ca este nevoie de o schimbare de mentalitate si cultura organizationala la nivelul Bursei, de la una pasiva de asigurare de suport tehnic la una proactiva de implicare pana la nivel de departament/angajat in procesul de atragere de emitenti.

Ca masuri, Stefanescu propune elaborarea unui Program Comun de Dezvoltare a BVB de catre noul consiliu, care sa contina obiective cuantificabile, restructurarea si reorganizarea BVB, pentru a face fata noilor conditii de piata concurentiale.

De asemenea, candidatul are in plan pregatirea procesului de fuziune si punerea in practica a fuziunii cu Sibex in termen de un an.

“Suntem prea mici ca sa ne permitem doua burse. O Bursa mare, puternica este in beneficiul tuturor: investitorilor, emitentilor, brokerilor si burselor in sine. Eforturile anterioare in directia procesului de fuziune a celor doua burse, s-au blocat din ratiuni legate de evaluare. Listarea ambelor companii insa, va oferi valori de piata care vor putea sta la baza unui proces de fuziune”, explica el.

Stefanescu vizeaza si constitutirea unui parteneriat strategic cu o Bursa puternica din regiune si listarea BVB in cel mult 3 luni.

Adrian Stefanescu are o experienta de peste 12 ani in piata de capital romaneasca, in cadrul Vangurad (1997-2000) si ETEBA Romania (2002-2004). Din 2002 pana in prezent este membru al Comisiei de Admitere la Tranzactionare (CAT) a BVB.

“In calitate de investitor in societati listate pe piata de capital din Romania, ma implic activ in respectarea drepturilor actionarilor la societatile al caror actionar sunt. In anul 2009, am reusit anularea in instanta a unei reduceri de capital abuzive si nelegale cu 98%, pe care actionarul majoritar intentiona sa o efectueze la SC Electroaparataj SA.”, se mai arata in candidatura sa.

Pana acum, la Consiliu si-au depus candidatura Vergil Popescu si Eugen Bradean, director in cadrul Electrica.

Nicolae Ghergus
, directorul Confident Invest, Mihai Chisu, broker la IFB Finwest, Ciprian Zah de la Broker Cluj si-au anuntat intentia de a candida, alaturi de alti doi actuali membrii, Rares Nilas, Managerul BT Securities si Octavian Molnar, directorul adjunct al IFB Finwest.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri