Botta estte al doilea actionar ca marime al Bursei de la Bucuresti, prin intermediul firmei de brokeraj pe care o detine Romcapital Timisoara, care controleaza 3,04% din actiunile BVB.

Mircea Botta a precizat ca printre proiectele pe care le are cu privire la dezvoltarea Bursei, unul vizeaza si schimbarea atitudinii fata de principalele institutii ale pietei de capital, printre care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si chiar comisiile de buget-finante din Parlament.

Pe de alta parte, el a identificat printre problemele cu care se confrunta Bursa o lipsa de instrumente financiare, care determina si o reducere a rulajelor, intrucat investitorii nu au la dispozitie o gama completa de instrumente investitionale.

Botta nu exclude o eventuala fuziune dintre Sibex si Bursa de Valori Bucuresti, dar explica ca acest proces ar trebui negociat de cele doua consilii de administratie.

"Nu vad imposibila o fuziune dintre BVB si Bursa din Sibiu, dar cred ca consiliile celor doua burse trebuie sa se aseze la masa negocierilor si sa discute problemele care exista. Ulterior, actionarii celor doua burse trebuie lasati sa se pronunte in privinta fuziunii", a spus Mircea Botta.

Botta este al doilea candidat care vizeaza functia de presedinte al BVB, dupa ce Dan Paul si-a anuntat la inceputul saptamanii intentia de a ocupa fotoliul de presedinte al operatorului de piata.