Secretarul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Mircea Botta, a anuntat ca isi va depune candidatura pentru functia de presedinte al consiliului de administratie al operatorului de piata, devenind astfel al doilea candidat oficial pentru sefia BVB, scrie NewsIn.
Botta estte al doilea actionar ca marime al Bursei de la Bucuresti, prin intermediul firmei de brokeraj pe care o detine Romcapital Timisoara, care controleaza 3,04% din actiunile BVB.

Mircea Botta a precizat ca printre proiectele pe care le are cu privire la dezvoltarea Bursei, unul vizeaza si schimbarea atitudinii fata de principalele institutii ale pietei de capital, printre care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si chiar comisiile de buget-finante din Parlament.

Pe de alta parte, el a identificat printre problemele cu care se confrunta Bursa o lipsa de instrumente financiare, care determina si o reducere a rulajelor, intrucat investitorii nu au la dispozitie o gama completa de instrumente investitionale.

Botta nu exclude o eventuala fuziune dintre Sibex si Bursa de Valori Bucuresti, dar explica ca acest proces ar trebui negociat de cele doua consilii de administratie.

"Nu vad imposibila o fuziune dintre BVB si Bursa din Sibiu, dar cred ca consiliile celor doua burse trebuie sa se aseze la masa negocierilor si sa discute problemele care exista. Ulterior, actionarii celor doua burse trebuie lasati sa se pronunte in privinta fuziunii", a spus Mircea Botta.

Botta este al doilea candidat care vizeaza functia de presedinte al BVB, dupa ce Dan Paul si-a anuntat la inceputul saptamanii intentia de a ocupa fotoliul de presedinte al operatorului de piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri