[Update 5]: Mircea Botta, presedintele Romcapital, si-a depus astazi candidatura pentru functia de presedinte al Bursei de Valori Bucuresti. Botta este al doilea candidat, dupa Dan Paul. De asemenea, pentru un loc in consiliu au depus recent Dana Mirela Ionescu, membru in actualul CA si presedinte-director general al Raiffeisen Capital&Investment si Lucian Isar, director executiv senior, divizia corporate banking a Bancpost.

Andrei Siminel, directorul NCH Advisors Romania, si-a depus astazi candidatura pentru un loc in Consiliul de Administratie, desi initial circulau zvnonuri ca ar aplica pentru functia de presedinte.

De asemenea, Banca Comerciala Romana l-a propus pentru CA pe Valerian Ionescu, seful departamentului piete de capital iar Ovidiu Sergiu Pop, actualul vicepresedinte al BVB, a fost propus de SSIF Intervam, unde este presedinte si director general.

Mihai Chisu, broker la IFB Finwest si-a depus oficial candidatura, anuntata in luna decembrie exclusiv prin intermediul Wall-Street, desi concureaza direct cu Octavian Molnar, directorul adjunct al aceluiasi SSIF. De asemenea, a fost depusa si candidatura lui Valentin Ionescu, anuntata de Adrian Simionescu, directorul Vienna Investment Trust.

Un alt candidat anuntat recent este Cosmin Gheorghiu, directorul de tranzactionare al Delta Valori Mobiliare.

Numarul de candidati la Consiliul Bursei creste in ultima zi in care se pot depune oficial candidaturile. Astfel, HTI Valori Mobiliare a propus pentru aceasta functie pe Daniel Tepes, actionarul majoritar al SSIF-ului. De asemenea, Voltinvest l-a propus pe directorul general al companiei, Popescu Cristinel Sandu.

Valentin Ionescu, director de vanzari in banca austriaca Euro Invest, fost consilier economic al presedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si fost analist la compania ceha Wood&CO, va candida pentru un loc in Consiliul de Administratie al BVB, la propunerea Vienna Investment Trust, a declarat pentru Wall-Street Adrian Simionescu, directorul SSIF-ului.

"Valentin Ionescu este un tip foarte dinamic, inovator, care va impartasi multe din ideile si cunostintele sale pe pietele internationale in sensul dezvoltarii bursei romanesti", a declarat Simionescu.

Alte candidaturi anuntate in cursul acestei zile sunt Costin Mergiani, director Volsbank Romania, sucursala Colentina, propus de KD Capital Management si Bogdan Garbu, coordonator SME in cadrul Bank of Cyprus. Acesta a fost recomandat tot de KD Capital Management.

Pentru functia de presedinte, singura candidatura depusa pana astazi, in jurul orei 13.00 este cea a lui Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor.

Vezi aici cine s-a mai inscris in cursa pentru un loc in consiliul de administratie al Bursei de Valori.