Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a hotarat ca cele 25 de tranzactii negociate (deal) realizate de The Rompetrol Group, prin care a cumparat 15,7% din capitalul Rompetrol Rafinare (RRC), sa fie incadrate in oferta de preluare, potrivit unui aviz al CNVM.
"Orice achizitie de actiuni emise de societatea vizata, realizata pe piata de capital, de catre ofertant si persoanele cu care actioneaza in mod concertat, pe perioada de derulare a ofertei, se subsumeaza rezultatelor ofertei publice de cumparare/preluare", potrivit avizului CNVM.

Grupul Rompetrol a achizitionat in sedinta bursiera de luni circa 3,31 miliarde de titluri Rompetrol Rafinare (RRC), reprezentand 15,7% din capitalul companiei, pentru care a platit 248,47 milioane lei, la un pret mediu de 0,0750 lei. Tranzactiile au fost realizate in afara ofertei de preluare care a inceput tot luni si in care grupul se obligase sa plateasca actionarilor minoritari un pret de 0,0741 lei/unitate.

CNVM a anuntat ca a suspendat actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) de la tranzactionare, cerand majorarea pretului din oferta pana la 0,075 lei. Decizia a fost motivata de supraveghetorul pietei de capital prin necesitatea de a preveni "afectarea egalitatii de informare si tratament al investitorilor", in conditiile in care oferta publica a The Rompetrol Group era facuta la un pret mai mic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rompetrol Rafinare face o noua investitie la rafinaria Vega Ploiesti