"Orice achizitie de actiuni emise de societatea vizata, realizata pe piata de capital, de catre ofertant si persoanele cu care actioneaza in mod concertat, pe perioada de derulare a ofertei, se subsumeaza rezultatelor ofertei publice de cumparare/preluare", potrivit avizului CNVM.

Grupul Rompetrol a achizitionat in sedinta bursiera de luni circa 3,31 miliarde de titluri Rompetrol Rafinare (RRC), reprezentand 15,7% din capitalul companiei, pentru care a platit 248,47 milioane lei, la un pret mediu de 0,0750 lei. Tranzactiile au fost realizate in afara ofertei de preluare care a inceput tot luni si in care grupul se obligase sa plateasca actionarilor minoritari un pret de 0,0741 lei/unitate.

CNVM a anuntat ca a suspendat actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) de la tranzactionare, cerand majorarea pretului din oferta pana la 0,075 lei. Decizia a fost motivata de supraveghetorul pietei de capital prin necesitatea de a preveni "afectarea egalitatii de informare si tratament al investitorilor", in conditiile in care oferta publica a The Rompetrol Group era facuta la un pret mai mic.