Fondul deschis de investitii iFond Monetar administrat de Intercapital Investment Management a primit avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, urmatorul pe lista fiind un fond de actiuni.
Fiind primul fond lansat in noua formula, dupa achizitia Investica Asset Management de catre Intercapital Invest, a fost gandit ca un produs complementar serviciilor de investitii in actiuni oferite de firma de brokeraj, o alternativa pentru clienti in zona monetara, a explicat pentru Wall-Street Claudia Racovitan, director adjunct la Investica AM.

Pretul unei unitati de fond va fi pentru inceput de 5 lei, acestea fiind disponibile la cumparare de saptamana viitoare.

Fondul deschis de investitii din portofoliul noii companii de administrare este in curs de aprobare pe masa CNVM, a mai spus Racovitan.

“iFond Monetar va putea investi in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare admise la cota oficiala a unei burse dintr-un stat nemembru sau negociate pe o alta piata reglementata dintr-un stat nemembru, care opereaza in mod regulat si este recunoscuta si deschisa publicului, cu conditia ca alegerea bursei sau a pietei reglementate sa fie aprobata de CNVM”, se arata in decizia Comisiei.

SAI Intercapital Investment Management administreaza in prezent un fond deschis de actiuni, Investica Altius si unul inchis, Infinity.

In septembrie, Intercapital Invest a cumparat 99,99% din actiunile administratorului Investica AM, detinuta anterior de senatorul UDMR Verestoy Attila.

Citeste mai multe din culisele tranzactiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri