Cristian Sima, presedintele casei de brokeraj WBS Romania, va cere actionarilor Bursei de Valori Bucuresti aprobarea de a candida pentru functia de presedinte al Consiliul institutiei, desi nu si-a depus candidatura respectand formele legale, au declarat surse din interiorul AGA BVB pentru Wall-Street.
[Update2] Sima se reintoarce in CA Sibex si CRC

Cristian Sima a declarat la anuntarea voturilor finale pentru presedintia Bursei ca se va reintoarce in consiliile de administratie ale Sibex si CRC. “Mi-am dat ieri demisia pentru ca eram intr-un conflict de interese si nu puteam candida altfel. Dar pentru ca nu am fost votat presedinte, mai voi reintoarce potrivit intelegeri mele cu Sibex”, a declarat presedintele WBS Romania.

Sima a primit doar 3,82% din voturi, Stere Farmache fiind reales pentru un nou mandat pentru sefia Bursei.

[Update1] Actionarii BVB au aprobat candidatura lui Cristian Sima

Deoarece Cristian Sima nu si-a depus candidatura pentru un loc in Consiliul Bursei in termenii legale, cererea sa a trebuit sa fie supusa votului actionarilor BVB si a fost aprobata de majoritatea actionarilor.

[Update] “As dori ca cele doua burse, de la Bucuresti si Sibiu, sa fuzioneze, iar organismul astfel rezultat sa nu fie nici «bursa lui Sima», nici «bursa lui Siminel» si nici «a lui Farmache». Doresc ca BVB sa fie prima care sa vanda derivate pe active suport cu livrare. Mi-am depus aceasta candidatura la insistentele multor colegi din sala, nemultumiti de evolutia Bursei de la Bucuresti din ultimii 10 ani”, explica Sima in cererea sa de candidatura la presedintia BVB.

Actionarii Bursei urmeaza sa decida daca vor aproba sau nu candidatura lui Cristian Sima pentru functia de presedinte al Consiliului Bursei.

Sima si-a anuntat ieri demisia din consiliile de administratie ale Bursei din Sibiu (Sibex) si a Casei Romane de Compensatie (CRC).

La sfarsitul anului trecut, Sima controla, prin intermediul WBS Romania, 0,20% din capitalul Casei Romane de Compensatie si 4,87% din actiunile Sibex.

Presedintele WBS Romania a demisionat in august 2007 din functia de membru in consiliul bursei, acuzand boardul BVB de “lipsa de transparenta si conservatorism”.

Afla care sunt ceilalti candidati pentru un loc in Consiliul Bursei si pentru presedintie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri