Dupa o adunare care a durat mai mult de 15 ore, actionarii Bursei de Valori Bucuresti au ales un consiliu nou. Stere Farmache isi incepe al doilea mandat de presedinte la BVB cu o echipa tanara, cu mult diferita fata de vechiul consiliu.
Daca alegerile presedintelui Bursei de ieri au durat mai putin decat se astepta toata lumea, Farmache fiind ales dupa primul tur cu o majoritate de voturi, lupta pentru un loc in Consiliul de Administratie nu a fost la fel de simpla.

Abia dupa opt tururi s-a ales noua componenta a Consiliului:

- Octavian Molnar, directorul IFB Finwest, si Lucian Isac, directorul general al Estinvest Focsani, au fost alesi in primul tur, ambii cu 52 de procente. In tururile 2,3 si 4 nici unul dintre candidati nu a intrunit peste 50 de procente, astfel ca au existat doar eliminari din cursa pentru consiliu.

Vicepresedintele Bursei, Dan Paul, ceruse dupa al treilea tur al votului din adunarea generala de vineri a BVB o verificare a cvorumului.

- Turul 5 - Daniel Tepes, HTI Valori Mobiliare, Ciprian Zah, candidatul Broker Cluj, si Andrei Siminel de la Active International au obtinut cate un loc in consiliu dupa voturile actionarilor.

- In turul 6, Ionel Uleia, presedintele Prime Transaction, a fost singurul care a obtinut peste 50 de procente.

- Turul 7 l-a promovat pe Cosmin Gheorghiu, propus de firma de brokeraj Delta Valori Mobiliare, cu putin peste 50%.

- In ultimul tur, Mircea Botta, de la Romcapital Timisoara si actualul secretar general al Bursei, a devenit administrator, obtinand cel mai mare procentaj - 68,7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri