Actiunile RRC vor reintra de maine la tranzactionare, dupa ce a fost suspendate o saptamana.

Actionarul majoritar a realizat martea trecuta mai multe tranzactii deal, in afara ofertei, la un pret superior celui pe care s-a obligat sa il acorde actionarilor minoritati in oferta. Astfel, grupul Rompetrol a cumparat 3,31 miliarde de titluri Rompetrol Rafinare, reprezentand 15,7% din capitalul companiei, pentru care a platit 248,47 milioane lei, la un pret mediu de 0,0750 lei.

Ulterior, CNVM a hotarat ca cele 25 de tranzactii deal realizate de The Rompetrol Group sa fie incadrate ca facand parte din oferta de preluare, potrivit unui aviz al arbitrului pietei de capital.

Oferta de preluare, inceputa in data de 15 februarie, a fost disponibila actionarilor o singura zi, dupa ce CNVM a decis suspendarea actiunilor, in 16 februarie, pentru depunerea amendamentului cu un nou pret cel putin egal cu cel din tranzactiile de tip deal.

Conform prospectului oferta, intermediata de BRD Groupe Societe Generale, trebuie sa se incheie in data de 12 martie, dar ar trebui sa fie prelungita cu perioada in care titlurile au fost suspendate de catre arbitrul pietei de capital.