Potrivit oficialilor Fondului, semnarea contractului de administrate cu Franklin se va face mai devreme de martie, dupa ce actionarii FP au aprobat in 10 februarie forma renegociata a contractului. Tot atunci, Enache Jiru a primit un nou mandat din partea actionarilor pentru semnarea contractului, informeaza NewsIn.

"Au fost aduse si unele amendamente la contract, rezultate in urma discutiilor cu CNVM. Toate aceste completari au fost acceptate foarte usor si de catre Franklin Templeton, pentru ca nu au fost modificari de fond", spunea Enache Jiru.

Semnarea contractului de administrare de catre Enache Jiru si de unul dintre reprezentantii Franklin Templeton ar trebui sa aiba loc in cel mult 10 zile lucratoare de la publicarea in Monitorul Oficial a deciziei actionarilor de aprobare a contractul de administrare. Ulterior, in termen de 45 de zile, Franklin Templeton trebuie sa aiba o sucursala autorizata de CNVM, iar Fondul trebuie sa fie inscris in categoria alte organisme de plasament colectiv.

CNVM lansase in dezbatere publica proiectul de regulament care vizeaza inregistrarea Fondului Proprietatea in categoria AOPC (alte organisme de plasamente colectiv), de tip special, ceea ce ar putea grabi procesul de listare a Fondului.

Proiectul stabileste norme cu privire la inregistrarea si functionarea Fondului Proprietatea, precum si la tranzactionarea actiunilor emise de catre acesta.

Astfel, activul net al Fondului urmeaza se se calculeze dupa mai multe criterii aplicabile si altor AOPC. Astfel, valoarea activului net se determina ca diferenta intre valoarea totala a activelor si valoarea insumata a datoriilor societatii si a veniturilor inregistrate in avans.