Posibila fuziune dintre RZB si Raiffeisen International a doborat actiunile RIBH

Actiunile Raiffeisen International (RIBH:AV) au pierdut peste 12% in sedinta de tranzactionare a Bursei de Valori din Viena, in conditiile in care RZB a anuntat ca ia in considerare cu fuziune cu banca-fiica.
Titlurile au inregistrat cea mai mare scadere din ultimele opt luni, afisand si cea mai ridicata pierdere din actiunile listate la Viena in sedinta de ieri, potrivit Bloomberg.

Conducerea Raiffeisen International si actionarii ce detin 70% din Raiffeisen Zentralbank (OZB) considera ca fuziunea poate fi una din mai multe posibile optiuni strategice.

“Un risc enorm este reprezentant de evaluarea relativ nefavorabila pentru Raiffeisen International fata de RZB, ceea ce ar determina pe investitorii sa detina o companie austriaca putin profitabila la un pret ridicat”, au afirmat analistii de la Credit Agricole Cheuvreux.

Potrivit Raiffeisen International, compania care se va forma ulterior se va mentine la cota bursei din Viena.

RZB are functia si de institut de control pentru bancile regionale Raiffeisen din Austria. Acest departament ar putea fi transfer unei noi companii care va fi infiintata ulterior, daca fuziunea va avea loc, potrivit unui comunicat de presa.

Raiffeisen International a afisat un profit net de 212 milioane euro, in scadere cu 78% fata de 2008. Deprecierea rezultatelor financiare a fost cauzata de cresterea provizioanelor la un nivel dublu fata de 2008.

Banca opereaza in 17 tari foste comuniste din Europa de Est, fiind prezenta si pe piata locala prin intermediul Raiffeisen Bank Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un semestru de criză coronavirus pe bursă. Ce acțiuni au rezistat pandemiei
Setari Cookie-uri