“Avand in vedere nivelul ridicat de lichiditate de care este nevoie pentru sustinerea necesarului de investitii al companiei, propunerea managementului este de a nu distribui dividende pentru anul 2009. Bugetul de investitii al companiei si propunerea privind dividendele vor fi supuse spre aprobare in Adunarea Generala a Actionarilor din 29 aprilie 2010”, se indica in comunicatul remis Bursei de Valori Bucuresti.

Compania va purta discutii cu autoritatile din Romania si cu principalele parti interesate, cu scopul obtinerii alinierii pretului gazelor naturale si in vedere atragerii de capital nou.

“In ultimii cinci ani am investit, in medie, aproximativ 1 miliard euro pe an. Pentru a asigura dezvoltarea durabila a activitatii si pentru a ne atinge potentiatul de crestere va trebui sa sporim nivelul investitiilor. In acest sens, ar fi nevoie sa efectuam investitii anuale in Romania de aproximativ 1,2-1,5 miliarde euro in urmatorii ani”, se mai arata in document.

In 2009, cifra de afaceri a companiei a coborat cu 23% la 12,8 miliarde lei (3,03 mld. euro), in timp ce veniturile s-au comprimat cu 26%, pana la 14,3 miliarde lei (3,3 mld. euro) fata de intrarile de capital din 2008.