Managementul OMV Petrom (SNP) va propune actionarilor sa nu distribuie dividende din profit de 1,36 miliarde lei obtinut in 2009, decizie similara cu cea propusa si aprobata pentru rezultatul din 2008.
“Avand in vedere nivelul ridicat de lichiditate de care este nevoie pentru sustinerea necesarului de investitii al companiei, propunerea managementului este de a nu distribui dividende pentru anul 2009. Bugetul de investitii al companiei si propunerea privind dividendele vor fi supuse spre aprobare in Adunarea Generala a Actionarilor din 29 aprilie 2010”, se indica in comunicatul remis Bursei de Valori Bucuresti.

Compania va purta discutii cu autoritatile din Romania si cu principalele parti interesate, cu scopul obtinerii alinierii pretului gazelor naturale si in vedere atragerii de capital nou.

“In ultimii cinci ani am investit, in medie, aproximativ 1 miliard euro pe an. Pentru a asigura dezvoltarea durabila a activitatii si pentru a ne atinge potentiatul de crestere va trebui sa sporim nivelul investitiilor. In acest sens, ar fi nevoie sa efectuam investitii anuale in Romania de aproximativ 1,2-1,5 miliarde euro in urmatorii ani”, se mai arata in document.

In 2009, cifra de afaceri a companiei a coborat cu 23% la 12,8 miliarde lei (3,03 mld. euro), in timp ce veniturile s-au comprimat cu 26%, pana la 14,3 miliarde lei (3,3 mld. euro) fata de intrarile de capital din 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri