Gratiela Iordache, realeasa presedinte al Consiliului de Supraveghere al FP

Gratiela Iordache (foto), secretar de stat in cadrul Ministerului de Finante, a fost realeasa in functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, in urma unei intrunirii de astazi.
De asemenea, consiliul de supraveghere a stabilit ca directorul general, Ionut Popescu, sa primeasca de la 1 martie o indemnizatie de 4.800 lei si ca nu va beneficia de niciun fel de alte venituri – salarii compensatorii, bonusuri de performanta etc, potrivit unui comunicat al Fondului.

In cadrul ultimei adunari generale a actionarilor, Ionut Popescu a propus consiliului sa i se reduca salariul la nivelul unui secretar de stat, respectiv 4.800 lei net pe luna.

Fondul a mai aprobat ca salariul presedintelui consiliului sa primeasca 50% din salariul directorului general, ceea ce reprezinta 2.400 lei, iar cea a unui membru simplu sa fie in cuantum de 35% din aceasta suma, respectiv 1.680 lei.

Fondul Proprietatea si Franklin Templeton au semnat la finalul lunii februarie contractul de administrate a FP, dupa ce anterior Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat documentul.

Semnare acordului cu Franklin Templeton a fost aprobat de catre actionarii Fondului in prima jumatate din februarie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri