Dupa validarea de catre CNVM a noului Consiliu al Bursei de Valori Bucuresti, ales de AGA din 19 februarie, administratorii si-au ales structura organizatorica si au stabilit primele detalii pentru indeplinirea obiectivelor, informeaza un comunicat remis de institutie.
Ciprian Zah, reprezentantul Broker Cluj, si Mircea Botta, presedintele Romcapital si fostul secretar general al Bursei, sunt noii vicepresedinti ai BVB, in timp ce Andrei Siminel (foto), presedintele NCH Investor Services, este secretarul general.

De asemenea, Consiliul Bursei si-a desemnat reprezentantii in cadrul Comisiilor Speciale. Astfel, in Comisia de Admitere la Tranzactionare, Lucian Isac este presedinte, presedinte supleant – Ciprian Zah, membru titular – Octavian Molnar si membru supleant – Daniel Tepes.

In Comisia de Apel, presedinte titular este Mircea Botta, presedinte supleant – Octavian Molnar, membru titular – Ionel Uleia si membru supleant – Cosmin Gheorghiu.

Comisia de Reglementare, Dezvoltare Produse Noi are ca presedinte titular pe Cosmin Gheorghiu, presedinte supleant este Ionel Uleia, membru titular – Lucian Isac si membru supleant – Daniel Tepes

Mai mult, administratorii au solicitat executivului bursei sa elaboreze un plan in vederea efectuarii formalitatilor necesare selectionarii intermediarului si admiterii la tranzactionare a actiunilor BVB.

Consiliul Bursei a mai aprobat, avand in vedere discutiile pozitive avute in cursul zilei de ieri cu reprezentantii CNVM, forma finala a structurii viitorului sistem alternativ de tranzactionare administrat de BVB, care va include si o sectiune dedicata societatilor nelistate. BVB urmeaza sa acomodeze in cel mai scurt timp din punct de vedere operational tranzactionarea acestor categorii de actiuni.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri