Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inchis ziua cu variatii mixte, cele cinci SIF-uri inregistrand pierderi de peste 0,5%, in timp ce lichiditatea s-a majorat puternic.
Lichiditatea pietei de actiuni a Bursei de Valori Bucuresti s-a dublat la 47,53 milioane lei (11,61 mil. euro), jumatate din rulaje fiind generate de schimburile cu 1,53% din capitalul Rompetrol Rafinare.

De asemenea, segmentul de obligatiuni s-a facut din nou remarcat, atragand rulaje de 7,73 milioane lei (1,88 mil. euro).

Indicele BET
, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,44%, pana la 5.538,23 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 0,46%, pana la 3.179,04 puncte.

“Este normala aceasta evolutie nehotarata a Bursei din ultima perioada, pentru ca s-a ajuns la cresteri destul de ridicate, iar de acum lucrurile ar trebui sa se imbunatateasca sau sa avem parte de corectii. Singura posibilitate de a misca piata este reprezentata de aparitia de noi stiri privind pragul de detinere, deoarece din extern nu vin stiri care sa miste piata puternic”, a declarat pentru Wall-Street Gabriel Necula (foto), director adjunct de tranzactionare la Prime Transaction.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a pierdut 0,56%, pana la 29.534,26 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a crescut cu 1,22%, ajungand la 11.044,97 puncte.

“Amplititudinea canalului de evolutie al celor cinci SIF-uri va cotinua sa fie redusa. Tendinta normala, in conditiile in care nu apar vesti noi despre pragul de detinere, ar fi de marcare de profituri, insa aceasta este echilibrata de investitorii care intra la cumparare in asteptarea adoptarii proiectului legislativ”, explica Necula.

Indicele BET-XT
, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,24%, pana la 543,74 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 0,12%, pana la 740,22 puncte.

RRC, lider la rulaje

Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au fost cele mai lichide din piata, cu un rulaj de 6,92 milioane lei, si s-au mentinut la cotatia de 0,0743 lei, in timp ce pe piata Deal s-au transferat 1,53% din capitalul companiei.

Din segmentul societatilor de investitii financiare, actiunile SIF Oltenia (SIF5) au coborat cu 1,23%, la 1,60 lei, in urma unor tranzactii de 3,4 milioane lei, in timp ce titlurile SIF Moldova (SIF2) au inchis in stagnare, la 1,40 lei, pe fondul unui rulaj de 1,42 milioane lei.

Pe de alta parte, actiunile Banca Transilvania (TLV) s-au apreciat cu 1,78%, la 2,29 lei, pe o lichiditate de 2,61 milioane lei, iar titlurile BRD SocGen (BRD) s-au apreciat cu 1,37%, la 14,80 lei, in urma unor schimburi de 737.930 lei.

De asemenea, titlurile Erste Bank (EBS) au castigat 3,68%, pana la cotatia de 118,20 lei, pe rulaje de 2,79 milioane lei.

Brokerul Prime Transaction se asteapta, in aceasta saptamana, la sedinte la fel de nehotarate ca cea de ieri, in conditiile in care nu sunt asteptati indicatori importanti care sa poata imprima o anumita evolutie pietelor internationale si prin corelarea Bursei romanesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri