Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul ofertei publice de preluare a Socep (SOCP) initiate de catre Celco Constanta, actionarul majoritar urmarind sa cumpere 65,4% din capitalul societatii pe care nu le detine, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Pretul de cumparare al actiunilor este de 0,15 lei/actiune, cu 13% mai mic decat ultima cotatie din piata a titlurilor. Astfel, Celco va plati 33,7 milioane lei (8,23 mil. euro) pentru a detine controlul total al Socep.

Oferta intermediata de Interfinbrok Corporation va incepe din 11 martie si se va incheia in data de 31 martie. Celco Constanta detine, in mod direct si indirect, peste 34% din capitalul operatorului portuar.

Socep a raportat un profit 3,5 ori mai mic in 2009, de 2,12 milioane lei (0,5 mil. euro), in timp ce afacerile s-au comprimat cu 22% fata de rezultatele din 2008.

Compania are un capital social de 34,34 milioane lei, impartit in 343,42 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Capitalizarea companiei este de 59,07 milioane lei (14,4 mil. euro), potrivit ultimului pret de 0,172 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri