Combinatul detinut in proportie de peste 80% de firma Romerica International inglobeaza un numar de noua fabrici si detine propriul port de extragere a agregatelor din Dunare. Compania si-a extins aria de distributie in Bulgaria, Serbia, Moldova, Ucraina si Muntenegru reusind sa devina astfel unul dintre cei mai importanti furnizori de materiale de constructii, tuburi de canalizare si stalpi electrici din zona.

“Prefab a devenit o companie de interes national in zona productiei de materiale de constructie. Suntem singurul producator autohton care si-a exins activitatea pe pietele emergente din Republica Moldova si Bulgaria inregistrand profit prin mentinerea unor costuri scazute de productie. Am reusit sa ne mentinem si sa ne atingem tintele de profit propuse si obiectivele enuntate in planul de afaceri pentru 2009 si 2010. Credem ca printr-o extindere corecta pe piata, Prefab poate deveni una dintre cele mai atractive societati de pe Bursa” a declarat Marian Petre Milut (foto), presedintele grupului de firme PREFAB & Romerica.

Rezultatele financiare pozitive din 2009 si din primul trimestru al 2010 au determinat actionarii majoritari ai SC Prefab SA sa isi consolideze pozitia pe bursa din Romania prin optiunea pentru listarea actiunilor pe BVB. Compania este listata pe piata Rasdaq inca din 1997 avand in prezent un numar de 48.533.419 de actiuni emise.

Rezultatele urmarite de conducerea Prefab sunt imbunatatirea gradului de capitalizare bursiera peste nivelul atins in 2007, de 240 de milioane de euro. In ceea ce ii priveste pe investitorii care au in portofoliu actiuni Prefab acestia vor putea tranzactiona pe o piata reglementata care va permite beneficii pe termen scurt, dar si achizitionarea de actiuni de portofoliu pe termen mediu si lung.

Compania asteapta ca decizia sa se materializeze intr-un termen estimat de trei luni, compania asteptand in momentul de fata decizia CNVM cu privire la documentatia depusa.