Prin platforma disponibila la www.directinvest.ro se pot lansa si cereri de rascumparare, fara sa mai fie nevoie de prezenta fizica la sediul unui distribuitor.

Pe langa efectuarea de operatiuni, platforma le permite investitorilor vizualizarea detinerilor curente in fonduri, istoricului contului personal, stucturii detinerilor in fondurile administrate de Aviva Investors Romania, identificand astfel usor in care tipuri de fonduri detin ponderea cea mai mare.

Realizarea de operatiuni de adeziune si/sau rascumparare prin intermediul platformei se face in baza incheierii unui contract de operatiuni cu unitati de fond prin Internet intre Aviva Investors Romania si investitor.

Pentru operatiunile de adeziune la fondul Aviva Investors XT Index realizate prin intermediul www.directinvest.ro , investitorii beneficiaza de o reducere a comisionului de subscriere cu 50%, informeaza un comunicat al companiei.

Astfel, pentru investitii mai mici de 30 000 lei, realizate prin plaforma online, investitorul va plati un comision de subscriere de 0,5% din suma subscrisa (fata de un comision standard de 1% din suma subscrisa, aplicat in cazul adeziunilor realizate prin alte metode). Pentru sume mai mari de 30 000 lei, comisionul de subscriere este 0 (zero).

„Sunt bucuros ca avem oazia de a ne dovedi din nou calitatea de pionier pe piata fondurilor de investitii din Romania. Proiectul a fost imaginat acum cativa ani si suntem incantati ca suntem primii din piata care ofera investitorilor contactul direct si neconditionat cu fondurile de investitii”, a declarat Eugen Voicu, CEO Aviva Investors Romania

De asemenea, compania a lansat si portalul financiar despreinvestitii.ro, o pagina creata pentru a face domeniul investitiilor mai clar si mai accesibil, fara a fi o unealta de marketing, au mai spus reprezentantii Aviva Investors.

La inceputul lunii februarie, societatea de administrare Aviva Investors Romania a lansat primul fond de indice din portofoliul sau, fondul deschis de investitii Aviva Investors XT Index.

Citeste un interviu cu Razvan Rusu, directorul de investitii al Aviva Investors.