Producatorul de utilaje Balanta Sibiu (BALT) propune actionarilor transferarea evidentei actionarilor de la Depozitarul Central la alt depozitar autorizat si delistarea societatii de pe piata Rasdaq, potrivit convocatorului remis pietei de capital.
Un alt depozitar autorizat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) este Depozitarul Sibex, iar acest transfer impreuna cu delistarea companiei de la Bucuresti ar fi primii pasi spre listarea pe piata spot a Bursei din Sibiu.

Conducerea societatii mai propune actionarilor imputernicirea administratorilor pentru contractarea de imprumuturi in valoare de 20 milioane euro pentru productie si investitii.

De asemenea, pe ordinea de zi se mai afla si propunerea de cumpararea si vanzarea de active si actiuni in valoare de 30 milioane euro.

Actiunile BALT s-au depreciat astazi cu 19,44%, la 0,29 lei, in urma a patru tranzactii in valoare de 2.504 lei.

Balanta si-a redus din pierderi in 2009, afisand un rezultat financiar negativ de 1,73 milioane lei (0,4 mil. euro), in timp ce afaceri s-au comprimat cu 16% la 7,86 milioane lei (1,85 mil. euro).

Compania are un capital social de 2,73 milioane lei, impartit in 27,3 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Cel mai mare actionar al societatii este Eftimie Costeiu, presedintele Balanta, cu o detinere de 67,97%, in timp ce asociatia salariatilor detine 17,6%.

Capitalizarea companiei este de 13,11 milioane lei (3,21 mil. euro), conform ultimului pret de 0,29 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
CFA critică intenția statului de a bloca listările pe bursă timp de doi ani
Setari Cookie-uri