Peste 1 milion de actiuni Sibex tranzactionate de la listare

La doua luni de la listarea Sibex (SBX) pe propria platforma spot investitorii au tranzactionat 1 milion de titluri, ceea ce reprezinta 4,66% din capitalul social al operatorului de piata, potrivit unui comunicat al institutiei.
Din 22 ianuarie pana in prezent lichiditatea atrasa de aceste actiuni a fost de 1,76 milioane lei (0,43 mil. euro).

“Pentru actiunile Sibex, primele doua luni de la listare au insemnat o perioada in care investitorii au testat aceasta piata, numarul de titluri tranzactionate fiind unul bun. Interesul din ultima perioada si tendinta ascendenta a volumului, ne indreptatesc sa credem ca acesta va creste si mai mult in perioada imediat urmatoare, mai ales datorita potentialului de expansiune a pietei spot Sibex, care se va reflecta si in actiunile companiei”, a declarat Teodor Ancuţa, presedinte Bursei din Sibiu.

In cursul sedintei de tranzactionare de astazi s-au incheiat patru tranzactii cu 71.600 de actiuni SBX. Pretul titlurilor a oscilat intre 1,74 lei si 1,76 lei, pentru a inchide la valoarea minina a zilei. Astfel, capitalizarea Bursei a scazut la 37,45 milioane lei (9,17 mil. euro).

Cititi si Emitentul Sibex, la primul bilant. Cum a trecut proba de foc?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Erste anticipează revenirea, dacă guvernele nu opresc din nou economiile
Setari Cookie-uri