Astfel, in cadrul aceste operatiuni vor fi emise circa 2,02 miliarde de actiuni noi, din care 416,63 milioane vor fi emise in favoarea statului, reprezentat prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin incorporarea unor terenuri, in timp ce 1,6 miliarde de titluri vor putea fi subscrise de ceilalti actionari.

Actionarii vor putea subscrie cate o actiune noua la 28,06 titluri detinute, pe baza drepturilor de preferinta, acestea urmand sa fie tranzactionate in perioada 7-18 iunie pe Bursa. Subscrierile in cadrul majorarii de capital se vor derula in intervalul 28 iunie - 28 iulie.

Conducerea OMV Petrom va mai propune actionarilor la AGA din 29 aprilie si aprobarea de principiu a desprinderii a trei unitati de afaceri (vanzarea cu amanuntul, comercial si administrarea afacerii) din divizia de marketing catre firma OMV Petrom Marketing SRL, care isi va majora ulterior capitalul pe baza noilor parti sociale alocate.

OMV Petrom va propune actionarilor sa nu ofere dividende


Profitul net al companiei petroliere OMV Petrom, detinuta de Grupul OMV din Austria, a crescut anul trecut cu 34%, la 1,37 miliarde lei, insa cifra de afaceri neta a scazut cu 23%, la 12,842 miliarde lei, comparativ cu rezultatele inregistrate in 2008.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom, in timp ce statul roman controleaza aproape 41% din capital, 20,64% prin intermediul Ministerului Economiei si 20,11% prin Fondul Proprietatea.