Actionarii societatii de intermediere Broker Cluj (BRK) au aprobat reducerea capitalului social cu 72,36 milioane lei prin pastrarea numarului de actiuni si prin diminuarea valorii nominale a titlurilor, de la 0,5 lei la 0,25 lei, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
In prezent, compania are un capital social de 144,73 milioane lei, impartit in 289,47 milioane lei cu o valoare nominala de 0,5 lei.

Actionarii au aprobat ca profitul de 4,2 milioane lei obtinut in 2009 sa fie repartizat pentru acoperirea pierderilor din 2008. Suma de 5,88 milioane lei, ce va rezulta dupa reducerea capitalului social si dupa acoperirea integrala a pierderilor, va fi oferita actionarilor sub forma de dividende in valoare de 0,02 lei/actiune.

Acordarea de dividende este prima miscare de acest fel de la listarea companiei in 2005.

Societatea prevede un profit dublu in 2010


Casa de brokeraj se asteapta la un profit brut de 8,05 milioane lei, aproape dublu fata de acelasi rezultat din 2009, si prevede venituri de 48,77 milioane lei si cheltuieli de 40,72 milioane lei.

Pentru investitii, compania a alocat 288.000 euro, potrivit bugetului de cheltuieli si venituri din acest an.

Actionarii au mai aprobat si participarea salariatilor la profitul anul in 2010, prin acordarea unei bonificatii de 8% din profitul net pentru conducere si de 4% pentru salariati, daca se va realiza peste 50% din rezultatul prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli.

Pentru aceasta operatiune, societatea va rascumpara maxim 2% din numarul total de actiuni tranzactionate pe BVB, la un pret cuprins intre 0,1 si 0,5 lei/actiune. Procesul de rascumpararea a actiunilor va dura 18 luni de la data publicarii hotararii de autorizare in Monitorul Oficial.

Astfel, societatea urmeaza sa plateasca pana la 2,89 milioane lei (0,71 mil. euro) pentru a-si rascumpara cele 5,78 milioane de actiuni.

De asemenea, actionarii au aprobat si remuneratiile lunare ale administratorilor, presedintele BRK, Anton Ionescu, urmand a primi 1.000 euro, vicepresedintele societatii, Ciprian Zah, 600 euro, iar ceilalti membri ai Consiliului, cate 400 euro.

Compania are o valoare de piata de 95,52 milioane lei (23,4 mil. euro), potrivit cotatiei de 0,33 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri