Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) si-a bugetat un profit net de 57 milioane dolari in acest an, cu 86% mai mare decat cel din 2009, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
In 2009, compania a obtinut un profit de 93,6 milioane lei (30,7 mil. dolari).

De asemenea, societatea si-a planificat o cifra de afaceri de 580 milioane dolari, cu 16% mai mare decat anul trecut. Totodata, valoarea investitiilor pentru acest an se ridica la 15,28 milioane dolari.

Alro si-a mai bugetat o productie de 228.000 tone de aluminiu electrolitic.

Pentru rafinaria sa de alumina, Alum Tulcea, producatorul a programat investitii de 6,39 milioane dolari si estimeaza un profit net de 5 milioane dolari.

Alro a repornit rafinaria Alum Tulcea, in octombrie 2009 si estimeaza pentru 2010 o productie de 450.506 tone de alumina, care va fi livrata in principal combinatului din Slatina.

Compania are un capital social de 356,89 milioane lei, divizat in 713,78 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,50 lei. Actionarul majoritar al Alro este grupul Vimetco, inregistrat in Olanda, controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitski. Vimetco detine 84,19% din Alro.

Alro Slatina are o valoare de piata de 2,31 miliarde lei (0,57 mld. euro), potrivit cotatiei de 3,24 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri