Fondul cu capital garantat OTP Green Energy va intra la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti joi, 1 aprilie, dupa ce Consiliul de Administratie al BVB a avizat admiterea la tranzactionare a fondului, pe piata reglementata a bursei in sectorul Organisme de Plasament Colectiv.

Green Energy este un fond de investitii administrat de OTP Asset Management si infiintat prin oferta publica initiala derulata prin Bursa. Fondul are capital garantat si un randament minim garantat de 12% pe intreaga durata de viata de 3,5 ani (randamentul minim garantat de 12% nu este anual, ci calculat pe durata de viata a fondului). Simbolul de tranzactionare este GRE.

In plus, fondul ofera o performanta legata de evolutia indicelui ERIXP ce are in componenta actiuni europene din domeniul energiei regenerabile.

Oferta publica initiala a fondului s-a derulat in perioada 4 noiembrie - 2 decembrie 2009 si a fost intermediata de Intercapital Invest. Oferta s-a incheiat cu succes, numarul de unitati subscrise si alocate fiind de 43.583, fata de 40.000 de unitati oferite. Numarul de subscrieri in oferta a fost 701, iar valoarea totala a subscrierilor atrase a fost de 8,8 milioane lei. Oferta fondului a fost primul IPO distribuit si prin internet din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cum explica britanicii de la FTSE promovarea istorica a Romaniei