Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de tranzactionare cu scaderi usoare, cele mai afectate fiind cele cinci societati de investitii financiare (SIF).
Lichiditatea pietei de actiuni a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) s-a redus puternic, pana la 19,22 milioane lei (4,69 mil. euro), fata de rulajele de marti cand s-a realizat inregistrarea tranzactiilor din oferta de preluare a Rompetrol Rafinare.

“Piata a ajuns intr-un moment de cotitura si investitori nu sunt convinsi de trendul din urmatoarea luna. Investitorii asteapta date financiare sau alte informatii care sa-I convinga sa ia pozitii mai clare”, a declarat Marcel Murgoci (foto), director de tranzactionare la Estinvest, pentru Wall-Street.

Sectorul obligatiunilor s-a remarcat printr-o lichiditate de 108 milioane lei (26,36 mil. euro), in urma tranzactiilor realizate cu titluri de stat.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 0,36%, pana la 5.965,35 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a coborat cu 0,42%, pana la 3.519,93 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a pierdut 0,46%, pana la 32.132,89 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a coborat cu 0,36%, ajungand la 11.931,93 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,37%, pana la 593,63 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 0,06%, pana la 805,64 puncte.

Dafora in topul lichiditatii

Actiunile Dafora Medias (DAFR) au fost cele mai lichide din piata, cu un rulaj de 2,93 milioane lei, si s-au apreciat cu 3,61%, pana la 0,172 lei. Compania a anuntat ca a semnat, impreuna cu Condmag Brasov si Flowtex Technology, patru contracte in valoare totala de 25 milioane lei.

Tot din sectorul energetic, titlurile Petrom (SNP) au pierdut 1,15%, pana la 0,344 lei, pe o lichiditate de 1,03 milioane lei.

Pe termen scurt, Murgoci se asteapta sa mai existe astfel de sedinte de tranzactionare cu evolutie indecisa. “Ma astept sa vedem ceva agitatie in preajma adunarilor generale si in functie de zvonurile care vor mai aparea privind discutiile de pe ordinea de zi”, considera el.

Din segmentul SIF-urilor, actiunile SIF Oltenia (SIF5) au coborat cu 0,55%, la 1,81 lei, in urma unor tranzactii de 2,21 milioane lei, in timp ce titlurile SIF Moldova (SIF2) s-au depreciat cu 0,66%, la 1,50 lei, pe rulaje de 1,82 milioane lei.

Schimburile cu actiuni Banca Transilvania (TLV) au totalizat 2,05 milioane lei, iar titlurile s-au depreciat cu 0,43%, la 2,31 lei, iar actiunile BRD SocGen (BRD) s-au mentinut la cotatia de 15,60 lei, in urma unei lichiditati de 766.100 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri