“In prezent, exista discutii cu o persoana juridica din Romania, care pot conduce la o tranzactie de succes in urmatoarele cateva saptamani. Intentia iesirii de pe piata de brokeraj romaneasca a venit in contextul in care KD Group si-a anuntat dorinta de a-si concentra activitatile pe anumite segmente, precum serviciile bancare, de asigurari si de administrare a fondurilor de investitii”, se mai arata in comunicatul trimis.

O consecinta a acestei directii strategice o reprezinta iesirea KD Group de pe piata de brokeraj din Bulgaria.

In luna august a anului trecut, in presa de business au aparut zvonuri ca SSIF-ul urmeaza sa fie lichidat de catre actionari, dar au fost dezmintite imediat.

“KD Group isi ajusteaza si optimizeaza situatia la conditiile actuale de piata. Parte a acestui proces o constituie preocuparile legate de gestionarea activitatii de brokeraj. Prin urmare, Grupul analizeaza cu atentie operatiunile si situatia economic-financiara a companiilor pe care le detine in fiecare tara unde este prezent. Nicio decizie cu privire la lichidarea S.S.I.F. KD Capital Management S.A. nu a fost luata. Compania este operationala si nu a fost trimisa nicio scrisoare oficiala propriilor clienti cu privire la lichidarea societatii. Am dori sa subliniem faptul ca interesele clientilor nostri sunt de cea mai mare importanta si ca optimizarea situatiei nu va afecta in niciun fel activele clientilor KD Capital Management S.A.”, anuntau actionarii firmei, printr-un comunicat oficial.

La finalul anului trecut, Silviu Enache (foto), managerul KD Capital Management, spunea ca, pe termen scurt, principala strategie a actionarilor este de eficientizare a activitatii, adaptate la nivelul echipei locale a grupului.

Citeste interviul acordat de Silviu Enache, despre probele de foc ale crizei trecute de companie.