"Pe piata de capital din Romania inca jucam intr-un registru minor comparativ cu alte piete, precum Polonia", a explicat Laurentiu Ciocirlan (foto), directorul departamentului de oferte primare din cadrul Raiffeisen Capital&Investment, care a facut o comparatie intre sistemul financiar din Polonia si cel din Romania.

La nivelul sistemului bancar, cele doua tari se afla la un nivel asemanator, dar dezvoltarea pietei de capital din Polonia o depaseste cu mult pe cea a pietei de capital locale.

Radu Craciun, director de investitii al Eureko Pensii, a subliniat ca lichiditatea redusa din piata provoaca probleme si fondurilor de pensii in ceea ce priveste managementul riscului. O lichiditate redusa impiedica fondurile de pensii sa isi poata planifica cat mai bine miscarile de vanzare sau cumparare pe actiunile emitentilor.

Valoarea tranzactiilor derulate pe Bursa de Valori Bucuresti
de la inceputul acestui an este de 2,06 miliarde lei, iar media zilnica a tranzactiilor este de doar 30,75 milioane lei.

Maturizarea pietei de capital romanesti

Cotidianul online de business wall-street.ro si casa de brokeraj Intercapital Invest organizeaza la aceasta ora conferinta "Maturizarea pietei de capital - Intrebari si raspunsuri".

Evenimentul se adreseaza exclusiv investitorilor de pe piata de capital, interesati sa discute cu invitatii problemele si solutiile pentru maturizarea bursei romanesti.

Va invitam aici sa transmiteti speakerilor intrebarile dumneavoastra.


Laurentiu Ciocirlan, Raiffeisen: 5 raspunsuri despre piata de capital