Cipariu, Sibex: Nu excludem fuziunea cu Bursa din Bucuresti

Bursa din Sibiu nu exclude consolidarea burselor romanesti printr-o fuziune, insa Sibex se axeaza momenta pe intarirea pietei futures si a celei spot, lansate recent, a declarat Darius Cipariu, director adjunct Sibex, in cadrul conferintei "Maturizarea pietei de capital" organizata de wall-street.ro si Intercapital Invest.
El a mai afirmat ca maturizarea pietei de capital locala nu se poate baza pe o dezvoltare organica fara a pune accent pe educatia publicului investitor.

"Putem dezvolta piata de capital, in mod independent, prin dezvoltarea burselor cu ajutorul brokerilor si prin intermediul statului printr-o mai buna colaborare pentru a atrage acele companii de valoare din portofoliu, care vor putea mobiliza spre Romania un capital important din partea fondurilor de investitii", sustine reprezentatul Sibex.

Cipariu considera ca ceea ce o bursa poate face in momentul de fata este crearea unei baze de investitori cu o educatie si cultura bursiera suficient de buna pentru a putea accesa toata gama de instrumente disponibile pe piata de capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri