Firma de brokeraj detinuta de Catalin Chelu, participant la sistemul Depozitarului Central

Depozitarul Central a admis casa de brokeraj detinuta de omul de afaceri Catalin Chelu, City Invest, ca participant la sistemul de compensare-decontare si registru RoClear, dar intermediarul nu va detine si calitatea de agent custode.
In prezent in sistemul Depozitarului Central sunt autorizati 84 de membri, dintre care 70 participanti care nu detin calitatea de agent custode, 13 agenti custode si un depozitar central care detine calitatea de membru al sistemului RoClear, potrivit NewsIn.

Firma cu sediul in Galati are un capital social de 550.000 lei, divizat in 550.000 de actiuni cu valoarea nominala de 1 leu. Ea ofera pe langa serviciile obisnuite ale unui SSIF, de preluare si introducere a ordinelor pe platforma Bursei, si consultanta de investitii si analiza financiara.

Anul trecut, City Invest a intrat in atentia CNVM, care i-a restrictionat in iulie activitatea, in conditiile in care fondurile proprii au scazut sub nivelul capitalului minim prevazut pentru autorizare, adica echivalentul in lei a 125.000 euro.

Arbitrul pietei de capital autorizase in noiembrie 2008 casa de brokeraj City Invest, la care omul de afaceri Catalin Chelu detine 96% din capitalul social. Alaturi de Chelu, in actionariatul societatii de servicii de investitii financiare se gasesc inca doua persoane fizice si doua firme, fiecare cu cate 1% din actiuni.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri